Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

"Στερεότυπα: Στάσεις ζωής που κρύβουν την αλήθεια"


Η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 από τις 10.00 -14.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ημερίδα με θέμα: 

«Στερεότυπα: Στάσεις ζωής που κρύβουν την αλήθεια» 

 Σκοπός της είναι, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογενείας, η ανάληψη πρωτοβουλιών με κυρίαρχους άξονες: την ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και στους εκκλησιαστικούς θεσμούς στα πλαίσια της Ορθόδοξης Θεολογίας, την πρόληψη και την αντιμετώπιση στάσεων ζωής οι οποίες υπονομεύουν τη σχέση των δυο φύλων και τη λήψη μέτρων όταν αυτό είναι απαραίτητο για να περιφρουρηθούν τα δικαιώματά της. 

Βασικοί σκοποί της ημερίδας είναι:

  •  Ο διάλογος ανάμεσα στους ειδικούς που μελετούν τα θέματα που αφορούν τη γυναίκα αλλά και τις διαφυλικές σχέσεις και αγωγή, στους ειδικούς που εργάζονται καθημερινά σε δομές και πρωτοβουλίες με τους νέους και τις οικογένειές τους και σε κάθε πολίτη ή/και πιστό.
  •  Ο διάλογος των ανθρωπιστικών επιστημών και της τέχνης με την Ορθόδοξη θεολογία η οποία έχει μια μακραίωνη παράδοση στην υποστήριξη του ανθρώπου να σταθεί ακέραιος στις προκλήσεις κάθε εποχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στερεότυπα που πλήττουν τη σχέση άνδρα και γυναίκας στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία. 
  • Η οικοδόμηση πλαισίων συνεργασίας η οποία θα ήταν δυνατό να οδηγήσει σε κοινά αποδεκτές στρατηγικές πρόληψης και αγωγής.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει την βράβευση των απελθόντων στελεχών της Υπηρεσίας που αναλώθηκαν στην προσπάθεια οργάνωσης και στήριξης αλλά και της προώθησης των σκοπών της, στην παρουσίαση των αξόνων στους οποίους θα βασιστεί η δράση της στα επόμενα 3 χρόνια και στην διοργάνωση ενός στρογγυλού τραπεζιού με το προαναφερθέν θέμα για το οποίο θα μιλήσουν οι: 

  • Πρωτοπρ. Σταμάτιος Σκλήρης, Θεολόγος-Ιατρός 
  • Ελένη Ζιώγα Συγγραφέας-Ηθοποιός 
  • Βάσω Κόλλια Πολιτική Επιστήμονας, τ. Γ.Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, ECWT-High Level Advisory Committee Member 

 Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αναστασία Φουσέκη -Χατζηγεωργίου Παιδίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου