Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Νόλλας στο Πολιτιστικό Κέντρο

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων  με θέμα «Χριστιανική Παράδοση και Νεοελληνικός Πολιτισμός - Συζητήσεις με δημιουργούς»  έχει ως εκλεκτό προσκεκλημένο, τον βραβευμένο  Έλληνα πεζογράφο Δημήτρη Νόλλα.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00, ο Δημήτρης Νόλλας θα μιλήσει για το έργο του, αλλά και γενικότερα για την σχέση Χριστιανισμού, Παράδοσης και Νεοελληνικού Πολιτισμού, ενώ τον διάλογο θα συντονίσει ο π. Ευάγγελος Γκανάς, συγγραφέας και θεολόγος.

Η Εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν.




Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Νόλλας γεννήθηκε το 1940 στην Αδριανή Δράμας από γονείς Ηπειρώτες. Μεγάλωσε στην Αθήνα, περιπλανήθηκε στην Εσπερία για να γυρίσει και πάλι οριστικά στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα νουβέλες και μυθιστορήματα.
          Στις σελίδες των βιβλίων του προβάλει πάντα ο ήρωας που συνειδητοποιεί πως σημασία έχει να μπορείς να ζήσεις τη δικιά σου ζωή και να μπορείς να την αλλάζεις όταν έρχεται η ώρα∙ τη δικιά σου ζωή, και να το κάνεις κάθε φορά ριζικά και αποφασιστικά.

          Οι ήρωες του ταξιδεύουν μέσα στην ιστορία και μέσα  στον τετραπέρατο κόσμο, αλλά οι πιο ώριμοι απ’ αυτούς τελικά επιστρέφουν εθελούσια στη γενέθλια γη, καθώς συνειδητοποιούν ότι το αλλού πάντα τους απογοητεύει, γιατί κάθε φορά επιβεβαιώνει την αδυναμία τους να το αντέξουν για καιρό και να το ανταλλάξουν με το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου