Κινηματογραφική Λέσχη

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ιδρύει για πρώτη φορά στον εκκλησιαστικό χώρο Ταινιοθήκη-Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία θα λειτουργεί στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, αρχικά με μία προβολή κάθε μήνα.
      Η επιθυμία μας είναι η κινηματογραφική αυτή λέσχη να αποτελέσει ένα βήμα διαλόγου της Εκκλησίας με άλλους φορείς πολιτισμού και ιδεών, με αφορμή πάντοτε την τέχνη του κινηματογράφου, σε μία συμπαράταξη ποιότητας και στοχασμού διεισδυτικού, για ό,τι μας περιβάλλει και μας αφορά.
Η κάθε προβολή ταινίας θα προλογίζεται από τον σκηνοθέτη και κληρικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π.Πέτρο Μινόπετρο και φυσικά θα έπεται της προβολής και ένας πρώτος σχολιασμός, ως αφορμή για συζήτηση με το κοινό, από τον διδάκτορα θεολογίας και φιλόλογο Διονύσιο Σκλήρη αλλά και από άλλους ομιλητές πού κατά καιρούς θα προσκαλούνται.
    Στόχος μας δεν είναι απλώς η προβολή μιας ταινίας, αλλά η ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων σε ένα ποιοτικό κινηματόγραφο πολλαπλών αναγνώσεων και βέβαια η δημιουργία ενός συντροφικού κλίματος για συζήτηση και προβληματισμό με αφορμή το εκάστοτε κινηματογραφικό έργο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου