Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση με τον Νίκο ΠορτοκάλογλουΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 η τρίτη από τις τέσσερις συναντήσεις με τον γενικό τίτλο "Χριστιανική Παράδοση και Νεοελληνικός Πολιτισμός", στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων με θέμα "Συζητήσεις με δημιουργούς".


Εκλεκτός προσκεκλημένος στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, ήταν αυτήν την φορά ο γνωστός τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου, με τον οποίο συνομίλησε ο π. Ευάγγελος Γκανάς.

 Ο κ. Πορτοκάλογλου μέσα από τις ερωτήσεις του π. Ευαγγέλου μίλησε για τα τραγούδια του, για γεγονότα που έχουν χαρακτηρίσει την ζωή και το έργο του αλλά και για την σχέση του με την Ορθόδοξη Παράδοση και τον Νεοελληνικό Πολιτισμό.

Έτσι, μέσα από την συζήτηση έγινε ένα μικρό οδοιπορικό σε μεγάλα γεγονότα της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων 40 χρόνων που επηρέασαν το έργο και την πορεία του δημιουργού, ο οποίος συν τοις άλλοις, αναφέρθηκε και στις πηγές και αφετηρίες της έμπνευσής και της δημιουργικότητάς του.

Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, και άλλοι πατέρες της Εκκλησίας μας.

Η επόμενη συνάντηση είναι την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στην οποία προσκεκλημένος είναι ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου